23 iunie 2011

Camere de 700 LTV? De ce?

Dupa cum spuneam intr-un post anterior au inceput sa patrunda si la noi in tara camere cu senzori din generatia noua de la Sony (960H) si DSP Effio E.
Astazi am fost intrebat de un client daca “merita” sa isi ia camere din astea la 700 de linii TV.
Raspunsul la o astfel de intrebare e complex si difera de la client la client.
Daca…

a. Camerele de supraveghere video cu senzor 960H (Super HAD II sau ExView II) si DSP Effio E  se incadreaza in bugetul de achizitii pe care il aveti;
b. Sunteti dispusi sa platiti destul de mult in plus pentru o diferenta marginala de calitate fata de modelele de 540/600 LTV existente la momentul actual pe piata;
c. Sunteti sigur de seriozitatea si cunostintele furnizorului ales (multi furnizori gresesc in specificatiile tehnice pentru ca nu au know-how-ul necesar, transmitand mai departe ceea ce primesc de la producatori/importatori fara nici o verificare);

Atunci achizitia acestor camere este o idee buna.
In schimb, daca vreti sa achiztionati camere 960H pentru ca va asteptati la o calitate mult mai mare a imaginii sau pentru ca planificati pe viitor achizita unui DVR 960H, analizati din nou decizia de achizitie.

Desi in monetul de fata toti marii furnizori au anuntat ca dezvolta DVR-uri 960H (Rezolutie de vizualizare/inregistrare>D1(704x576)), iar procesoarele grafice sunt lansate de ceva timp, cu siguranta o sa mai dureze pana ce o sa achizitionati astfel de echipamente.
Ca orice noua tehnologie si DVR-uri 960H o sa treaca prin etapele clasice de dupa lansare (instabilitate, pret extrem de piperat etc.).

Din punctul meu de vedere daca analizam cat timp le-a luat camerelor de supraveghere cu Effio E sa patrunda la noi pe piata si sa ajunga la un nivel acceptabil de pret, m-as astepta ca DVR-urile 960 H sa fie disponibile in august-septembrie 2012.

Niciun comentariu: