13 martie 2008

Ce trebuie sa caut la un sistem de inregistrare (DVR vs. Placa de captura)

Desi pe piata exista foarte multe variante de monitorizare/inregistrare pentru sistemle de supraveghere video in acest articol ma voi rezuma la a discuta despre cele mai noi si uzitate in ultima perioada (placile de captura si dvr-urile stand alone). Consider ca variantele vechi care inca mai pot fi gasite in unele locatii cum ar fi time lapse video recorderele sunt deja depasite tehnic si moral.
Momentul alegerii unui sistem de inregistrare este crucial in proiectare viitorului sistem de supraveghere. Importanta lui este cu atat mai mare cu cat de multe ori calitatea inregistrarilor poate face diferenta dintre un sistem cu adevarat util si unul care are doar un impact psihologic asupra celor ce sunt monitorizati.
Principalii parametri ce trebuie urmariti sunt urmatorii:

1. Numarul de canale (intrari video si/sau audio)- in general se dimensioneaza in functie de numarul de camere/microfoane necesare.
2. Rezolutia de inregistrare (foarte importanta). in general modelel low cost au rezolutie de inregistrare CIF. Recomandam totusi ca inregistrarea sa se faca la rezolutie VGA (640*480) sau full D1(704*576). De rezolutia inregistrarii depinde cantitatea de detalii ce pot fi recuperate in cazul unui eveniment.
3. Rezolutia de vizualizare
4. Framerateul de inregistrare pentru fiecare reolutie in parte (Multe echipamente au posibilitatea de a inregistra la framerate maxim doar la rezolutii scazute, pentru marirea rezolutiei de inregistrare trebuind scazut numarul de frameuri pe secunda)
5. Framerateul de vizualizare
6. Compresia ( formatul compresiei atat pe parte de inregistrare cat si pe parte de streaming web in cazul modelelor cu transmisie prin internet)
7. Tipul si numarul iesirilor video (in cazul DVR-urilor stand alone)
8. Posibilitatea de integrare cu un eventual sistem de alarma preexistent sau ce urmeaza a fi instalat
9.Posibilitatea de efectuare de backup-uri
10.Posibilitatea de a functiona fara interventia utilizatorului


Niciun comentariu: